האם ישראל תאמץ גישה של צמצום נזקים כלפי המעשנים כפי שעשו בעולם?

כל אישה מודרנית יודעת שהבריאות היא מעל הכל, אבל לא תמיד קל להיפרד מההרגלים הישנים שלנו, במיוחד כשמדובר בעישון סיגריות. חברת פיליפ מוריס מציעה פתרון מתקדם בשוק, הנקרא אייקוס, המציע אלטרנטיבה עם פוטנציאל נזק נמוך יותר לעישון רגיל. (לפחות כך נטען על ידי FDA)

מה זה אייקוס?

אייקוס (IQOS) הוא המכשיר שיגרום לכן להרגיש כאילו אתן חיות בעתיד. במקום לשרוף את הטבק וליצור ענני עשן שיכולים להחליף ערפל לונדוני, האייקוס מחמם את הטבק. חימום זה גורם לשחרור ניקוטין בלי עשן ורעלנים מסוכנים. אז, בזמן שחברותיכן ממשיכות להשתעל ולהדיף ריח של מאפרה ניידת, אתן תוכלו ליהנות מחווית עישון הרבה יותר נינוחה.

אילוסטרציה freepik

במה שונה אייקוס מסיגריה רגילה

פחות כימיקלים מזיקים
נתחיל מהדבר הכי חשוב – אייקוס פחות מזיק. מחקרים מצביעים על כך ששימוש באייקוס מפחית את כמות הכימיקלים המזיקים שנכנסים לגוף. סיגריות רגילות מייצרות אלפי כימיקלים רעילים, כולל קרצינוגנים. שלא תבינו לא נכון, צריכת אייקוס אינה פתרון בריא, אלא מזיק פחות.
הפחתת החשיפה לכימיקלים רעילים יכולה להוביל להפחתת הסיכון למחלות כמו סרטן ריאות, מחלות לב ונזקי מערכת הנשימה

הפחתת עשן וריחות
נעבור לנושא הקרוב ללב של כל אישה – הריח. אחרי הכל, אף אישה בעולם לא רוצה להריח כמו מאפרה. שימוש באייקוס כמעט ולא מייצר ריחות לא נעימים, תוכלו להמשיך להזיק לבריאותכן ללא עננה של עשן מסריח.

מחקרים והתייחסות מומחים

מחקרים שנעשו על ידי גופי מחקר בינלאומיים מצביעים על כך ששימוש באייקוס מפחית את החשיפה לחומרים רעילים בהשוואה לעישון סיגריות. מחקר שפורסם בכתב העת "Journal of the American College of Cardiology" מצא כי מעבר לאייקוס יכול להפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם בקרב מעשנים לשעבר .

עיצובים חדשים ונוחות שימוש
אייקוס אילומה (IQOS ILUMA) הוא הדור החדש והמתקדם ביותר של מכשירי אייקוס. אז אם אתן מחפשות משהו שיאפשר לכן להרגיש מתקדמות יותר, הנה כמה מהיתרונות של הדגם החדש:
טכנולוגיית חימום אינדוקציה
אייקוס אילומה משתמש בטכנולוגיית חימום אינדוקציה. זה אומר חימום מדויק ואחיד של הטבק, מה שמפחית את הסיכון להתחממות יתר ושריפה לא אחידה.

צ. יח"צ

עיצוב ארגונומי ומשופר
המכשיר מעוצב בצורה ארגונומית שמתאימה ליד המשתמש, עם חומרים איכותיים שמקנים תחושת יוקרה ונוחות. אפילו המכסה מגנטי! אנחנו מדברות כאן על טכנולוגיה שמתקדמת יותר מהטלפון החכם שלכן.
טעינה מהירה יותר
מי מאיתנו לא רוצה קצת יותר זמן פנוי ביום? אייקוס אילומה מציע זמני טעינה קצרים יותר, מה שמאפשר שימוש ממושך יותר במהלך היום. ככה שתמיד תהיו מוכנות, בכל מקום ובכל זמן.

יחד עם זאת: עישון או אייקוס אינו בריא ומזיק לבריאות

אמנם אייקוס מציע פתרון עם פוטנציאל נזק נמוך יותר לעישון סיגריות, אך חשוב לזכור שעישון או "אייקוס" אינו בריא. אומנם ניקוטין, החומר הפעיל בטבק, משחרר אדרנלין שנותן מרץ ודופמין שמעלה תחושת אושר ואף מדכא תיאבון – התכונות השליליות של הניקוטין עולות בהרבה על החיוביות. הוא מגביר את הסיכוי למחלות לב, מדכא את תהליך האפופטוזה (תהליך שבו הגוף נפטר מתאים פגומים ורעלנים), ובכך מגביר את הסיכוי לסרטן. חשיפה בגיל צעיר לניקוטין פוגעת בתהליכים קוגניטיביים, גורמת ליתר אימפולסיביות ולהפרעות במצב הרוח. והכי חשוב – ניקוטין הוא חומר ממכר, והגמילה ממנו קשה מאוד.

ואם יורשה לי להוסיף, מדינות רבות הפחיתו את כמות המעשנים כאשר אימצו גישה של הפחתת נזקים. שוודיה היא אחת המדינות הבולטות באימוץ גישה זו ובמתן אלטרנטיבות עם פוטנציאל "נזק מופחת". בשנים האחרונות, מספר מעשני הסיגריות בשוודיה ירד ביותר ממחצית, והפחית את שיעור התמותה ממחלות הקשורות לטבק ושכיחות מקרי הסרטן.

See Also

בבריטניה, הצליחו להפחית את שיעורי עישון הסיגריות מ-30% ל-13% בעידוד פעיל של מעבר לחלופות עם פוטנציאל נזק מופחת. בניו זילנד, שיעורי העישון ירדו מ-16% ל-8%, עם יעד להגיע ל-5% עד 2025. יפן גם היא נמצאת בירידה מתמשכת במספר המעשנים, עם מדיניות עידוד חלופות חימום טבק.

בישראל, למרבה הצער, הגישה המקובלת למעשנים היא "הכל או כלום", ומסיבה שברורה רק לבכירים במשרדים כאלה ואחרים, ישראל לא מאמצת את הגישות מהעולם. תחליפי עישון נתפסים כ"סיגריות רגילות" וכפופים לאותם חוקים ותקנות. הגורמים הרשמיים מסרבים לשקול את הפוטנציאל שלהם להפחתת נזקי העישון ולהורדת שיעור המעשנים.
יותר מזה, למרות החוקים הנוקשים, בני נוער בקלות קונים סיגריות, מעשנים חלופות מזיקות ממדינות העולם השלישי. ואף אחד לא עושה כלום.
מתי ראיתם גורמי אכיפה שסוגרים פיצוציות המוכרות סיגריות או אביזרי עישון כאלה ואחרים? יותר מזה מתי הנושא היה חדשות בכלי תקשורת? (נכון, לפני שנה. אבל אם נשים לב החדשות היו שהנער מת כי התנתק ממכונת לב ראיה ולא כי הרס לעצמו ריאות עם מוצר ככל הניראה הרבה יותר מסוכן אפילו מסיגריה)
בנתיים המיסוי עולה, כמות המעשנים אינה יורדת והמדינה מרוויחה מהמיסוי סכומי עתק.
בטח תגידו ובצדק שישראל נכון להיום זקוקה לכל שקל ושקל, אבל למה על חשבון המכורים.
הרי עליית המחירים כלל לא גרמה לנו להפסיק לעשן.
אי שם ב1997 שילמתי על סיגריות כ 5 ש"ח, היום כ 40 ש"ח, ועדיין לא הפסקתי לעשן.

אני באופן אישי עשיתי את הצעד הראשון, ולמען האמת הוא כלל אינו פשוט לי.
אבל אני גם מבינה שאחרי 27 שנות עישון, אני חייבת לצמצם נזקים, נכון אני מכורה ובהגה רפואית נחשבת למעשנת כבדה. ואני רק יכולה לקוות שבסופו של דבר גם אייקוס יעלם מהחיים שלי, אבל עכשיו אני מזיקה לעצמי ולסובבים שלי פחות.

הכתבה הזו אינה מיועדת לעודד אתכם להתחיל לעשן. ההפך הוא הנכון. ניקוטין רע ומזיק לבריאות לא משנה הדרך איך צורכים אותו. אבל אם המחקרים בעולם צודקים ולא באחוז אחד, ואני יכולה לשנות את העישון לפחות מזיק, אז ….. למה לא לנסות.

View Comments (0)

Leave a Reply

דילוג לתוכן