ראיון סוף שנה מיוחד עם פרח רסלאן " הפנים החדשות של המטבח הערבי" כך לפחות הוכתרה על ידי השף אייל שני כשהשתתפה במסטאר שף . “החלום שלי להגיע לרחבי הארץ עם הטעמים של כנאפה כעכ. וזה הגיוני מאוד לרצות להגיע ובגדול למרכז. אנחנו עובדים על זה במרץ."
הכנאפה כעכ היה מנת כניסה של פרח ראסלן למאסטר שף , המשיך כדוכן פופ אפ, ועכשיו התקבע במשכן קבע בשוק האוכל הצפוני סמוך לאגמון החולה. תכירו את "כנאפה כעכ" – מנת אוכל הרחוב הפופולרית ביותר ברחבי לבנון. כנאפה העשויה משכבת סולת עדינה ועשירה בסירופ סוכר ושכבת גבינה מותכת מעל. שתי השכבות הללו נכנסות לתוך כַּעַכְ, שלא סתם מזכיר את המילה העברית כַּעַךְ – בייגל. בקיצור – כנאפה בתוך בייגל!
כנאפה כעכ הוא גלגולו המעולה של מתמודדת "מאסטר שף" פרח ראסלן המקרבת אותנו אל האושר ומאפשרת לנו לטעום את הכנאפה הלבנונית שלה מהתוכנית, והפעם על אמת. כשהבינה פרח שיש לה ביד מתכון מנצח היא פתחה פופ אפ, וכשגם הוא הוכיח את עצמו אז היא החליטה ללכת על כל הקופה. חמושה בניסיון מעולם הפוד טק ,ניסיון מהמטבח בבית הוריה , תמיכה משפחתית רחבה ורוח יזמית מתובלת באומץ ותעוזה הובילו להקמת בסיס קבוע לכנאפה כעכ בשוק האוכל אגמון מרקט, בכניסה לאגמון החולה.
הכעכ הוא בייגל דק מצופה שומשום בצורת שקיק. הכעכ מתנפח באפייה עד שנוצר בתוכו מעין כיס קטן, כמו פיתה, שלתוכו מכניסים את מנת הכנאפה. בחלקו התחתון של הכעכ יש חור עגול שיוצרים בעת הכנת הכעך – מעין ידית או חור המאפשר להשחיל את הכעכ על גבי מוט או חוט ולתלות על עגלת הרוכל.
וכמה מילים על הכנאפה עצמה. בגדול, קיימים שני סוגים עיקריים של כנאפה. בארץ מוכרת יותר הגרסה שעשויה משערות קדאיף – מחוספסת וקריספית. הסוג השני של הכנאפה הוא הסוג הרך, המוכר בארץ בשם "כנאפה סולת". מכינים אותה על בסיס קמח סולת, ממנו מכינים בצק שמייבשים בתנור ואז טוחנים למרקם חולי, המזכיר מאוד קוסקוס. את הסולת המעובדת מפזרים מעל לשכבת סמנה (חמאה מזוקקת) ולמעלה מוסיפים את הגבינה. ולמתלבטים, יש גם כנאפה מתלבטת – מחאיירה – כנאפה שלא החליטה אם היא עדינה או מחוספסת, ויש בה גם שערות קדאיף וגם סולת. גם וגם.
מה קורה כשמשלבים את השניים?
קודם כל, הכעכ מאזן את המתיקות של הכנאפה. ושנית, הוא מוסיף מרקם של התנגדות, הפוך מהעדינות הרכה של הכנאפה. כך נוצר הביס המושלם. קשוח ומאתגר מבחוץ, מתפנק ומתמסר מבפנים. הרוכלים בלבנון נוהגים להמתיק את הכאכ בסירופ סוכר לפני שמחדירים אליו הכנאפה. הסירופ מרכך את בצק הבייגל, והופך את הבייגל לסוג של דבר מתיקה בפני עצמו.
למדת מדעים וביוטכנולוגיה מה גרם לך לפנות לאוכל?
בביוטכנולוגיה בתחום שלמדתי ובמיוחד לגור בפריפריה לא הרגשתי שאני מגשימה את עצמי ואני אדם עם חלומות ושאיפות גדולות, היפראקטיבית במחשבות. עם הרצון להיות בשורה הראשונה בתחום שאני עוסקת בו, הבנתי שבלתי אפשרי לפני התנאים הקיימים. ולהבדיל מתחום האוכל היו לי פרפרים בבטן והבנתי שיכולה לפרוץ ולפרוח בעשייה.
יש איזה מוצר מיוחד שאת עובדת עליו?
אני עובדת על פיתוח מוצרים חדשים עם הטוויסט שלי כמו: שמן זית , לאבנה ועוד ומנות חדשות למסעדה. בנוסף, ליין חדש של כלי מטבח" לבית אל מונה" – חנות כלי בית ומטבח הצמודה לכנאפה כעכ שרובם מגיעים מעולם הקונדיטוריה הלבנוני. אני בוחרת בדברים המיוחדים שאי אפשר למצוא אותם בכל מקום כמו המפרוקה הלבנונית לליאלי לובנאן המוכר בארץ תחת שם לא נכון ״ליאלי ביירות״.
מה בעצם הדבר הכי חשוב שלקחת מהשתתפותך במאסטר שף?
לקחתי המון דברים בעיקר למידה על עצמי ותעוזה. מאסטר שף פתחה לי דלת לעולם הקולינריה. בשבילי זאת צומת רצינית בחיים.
מה הגעגוע הכי חזק שלך?
הגעגוע הכי חזק, החיבור המשפחתי. להתאסף סביב שולחן אחד כל המשפחה כולל האחיות שלי מלבנון .
האם את חושבת שתוכלי לחזור יום אחד ללבנון?
אי אפשר לחיות בלי התקווה זאת, לחזור ולבקר בלבנון ושיהיה שלום יום אחד. הגבולות יפתחו ונוכל לבקר. לחזור לגור בלבנון אין חזרה אבל לבקר שמה בהחלט שיש רצון
אחרי הסניף של כנאפה כעכ בצפון יש סיכוי שנראה אותך גם במרכז?
החלום שלי להגיע לרחבי הארץ עם הטעמים של כנאפה כעכ. וזה הגיוני מאוד לרצות להגיע ובגדול למרכז. אנחנו עובדים על זה במרץ.
מה את מאחלת לעצמך לשנת 2022 ?
הצלחה בבניית המותג של כנאפה כעכ ועל הצד הטוב ביותר.