תחיה ב-14 – תערוכת פופ אפ לרגל יום המיחזור הישראלי

30 אמנים ויוצרים, ייקחו חלק במרתון יצירה לילי, שנערך לרגל יום המיחזור הישראלי, במתחם התחייה 14 ביפו. במשך 14 שעות הם יעוררו לחיים את הפסולת התעשייתית של המתחם, הכולל 44 תעשיות שונות ובתי מלאכה, לכדי יצירת אומנות. בתום מרתון היצירה יפתחו שערי המתחם בתחייה 14 לתערוכה של תוצרי המרתון, לקהל הרחב ותוצג במשך שבועיים.

התחייה 14-קרדיט מיכל מנצור.

במקביל לתערוכה, יפתחו האמנים ובעלי המלאכה במקום את דלתם ויארחו את הקהל במגוון סדנאות, הרצאות, יצירה משותפת, ומוסיקה טובה.

בין האירועים: סטודיו "פליסה ארט" יקיים סדנת ייצור פליסה, "סטודיו 1220" יקיים סדנת קרמיקה, "סטודיו קונטרה" עם ציור על קנבס אנושי (קעקועים), וסדנת נגרות ב"נגריית אסטביל". בנוסף, הרצאות נוסח TED על עיצוב, צריכה, שימוש חוזר והתבוננות יצירתית על אשפה ועל משבר האקלים – כהזדמנות. מוסיקה של להקת ג'מליאל, ואוכל ושתייה של סטודיו 207 ישלימו את החוויה למבקרים

9 בדצמבר – למשך שבועיים  מתחם התחייה 14- יפו. הכניסה חופשית!
מבנה התחייה 14, ערך ביום המיחזור הישראלי מרתון יצירה לילי בו ייקחו חלק 30 אמנים, מעצבים ויוצרים. במהלך המרתון שיימשך 14 שעות, ייצרו האמנים בחומרי פסולת תעשייתית שמייצרים בתי המלאכה והתעשייה במתחם, ויעוררו אותם לחיים לכדי יצירות אמנות.

בתום המרתון הלילי ב-9 בדצמבר יוצגו היצירות, בתערוכת פופ אפ ושערי המבנה יפתחו לקהל הרחב שמוזמן לבקר ולהנות מהיצירות ואף לבחור את היצירה האהובה עליו, שתירכש על ידי קבוצת מנרב וקבוצת ריאליטי שמבנה התחייה 14 בבעלותם.

מתחם התחייה 14 תערוכת פופ אפ. צילום מיכל מנצור

בנוסף לתערוכה, מוזמן הקהל לקחת חלק במגוון אירועים: האמנים ובעלי המלאכה במקום יפתחו את דלתם ויארחו את הקהל במגוון סדנאות, הרצאות ויצירה משותפת. סטודיו "למה לא" יציע סדנת צילום ועריכת סרטונים בטלפון הנייד, סטודיו "פליס ארט" יקיים את סדנת "build up" לייצור פליסה, 

נגריית אסטביל תקיים סדנת נגרות "נגרות כדרך חיים", סטודיו "1220" יציע סדנת יצירה בקרמיקה, "לחוש את החומר" ו"סטודיו קונטרה" יקיים סדנת ציור על קנבס אנושי (קעקועים).

עוד באירוע: הרצאות נוסח Ted-  "יצירת שפע מהשפע" עיצוב וצריכה מהשפע הקיים, מרצות ד"ר יעל שטימברג ואסתי אחימאיר, מקימות-שותפות מיזם Just A Second, שיציגו חזון להקמת מתחמים לצריכה מצפונית, עיצוב, יצירה ותיקון – מתוך השפע הקיים, רגע לפני השלכתו להטמנה.  "שימוש חוזר בחיים עצמם", מרצה עדי יקותיאלי אמן ויזם חברתי, מנהל אמנותי/אוצר של המרכז לחינוך סביבתי חירייה, על קשרים רחבים של המושג שימוש חוזר, סביבתיים פוליטים, חברתיים ותרבותיים. 

"עיצוב לטוב / Design for Good", מרצה אלי סער. מייסד שותף במולט, הצגת Case Study ומודל האימפקט החיובי של מולט,  ו"בגיל 10 הרמתי פיל!", מרצה טל טנא-צ'צ'קס, יזמית ואמנית לא שגרתית, על מסוגלות, יזמות, חיבורים והתבוננות יצירתית על אשפה ועל משבר האקלים – כהזדמנות. 

גם המוסיקה, האוכל והשתייה הם על טהרת "התחייה 14"- את האירוע תלווה להקת ג'מליאל, עם ג'אז מעולה, שמורכבת מחברי משרד האדריכלים היושב במתחם התחייה 14, ועל האוכל והשתיה סטודיו 207 שיושב במתחם.

המבנה בתחייה 14 בתל אביב, נבנה בשנות ה-60, כמבנה לשימוש תעשייתי שמכיל כ- 150 חללי עבודה לתעשיות השונות של אותה התקופה. במרוצת השנים חלק מן התעשיות הישנות התחלפו עם טכנולוגיות מתקדמות, ובאופן טבעי נוצר עירוב שימושים של תעשיות ישנות וחדשות. 

במבנה קיימים כ -44 בתי עסק שונים ומגוונים מבתי מלאכה מסורתיים, סטודיו לאומנים ממגוון דיסדציפלינות, חללים חברתיים ותרבותיים ומפעלי ייצור טכנולוגיות מהמתקדמות בעולם. לכל אחד מבתי העסק השונים ישנה פסולת ייחודית ומעניינת, כמו: שבבי אלומיניום, שבלונות תעשייתיות, סוגי פלסטיק שונים, קרטון ונייר, ברזל, עץ, ספוג ועוד. 

מתחם התחייה 14 צילום יוליה אוריה שלומנזון

"מתחם התחיה 14 הוא בית לעשרות בתי עסק קטנים ומגוונים: סדנאות מלאכה, סטודיו לאמנים, מפעלי ייצור טכנולוגיים, נגריות, הפקות דפוס ועוד, אומרת אביטל חפר, מנהלת פרויקטים במחלקת אימפקט של קבוצת ריאליטי", "שילוב העיסוקים במתחם מייצר אווירה ייחודית וגם – פסולת תעשייתית מגוונת ומסקרנת. אמני המבנה ויודעי דבר נוטים להשתמש בחומרים שיצאו משימוש כבסיס והשראה ליצירתם". 

See Also

"רצינו  לאפשר לאמנים ויוצרים את ההזדמנות לעורר לתחייה את החומרים האלו, להפיח בהם חיים חדשים ולהביע בעזרתם את עצמם ואת תשוקותיהם היצירתיות", מוסיפה אביטל,  כך למעשה נוצר אירוע שממחיש  את הסיפור של המבנה, הרצון לשמר את המלאכות ואת המסורת, לשמר את הקיים כבסיס ליצירה,  וליצור תחיה גם באמצעות המשאבים הקיימים.

בשיתוף עם עיריית תל אביב-יפו הוחלט כי המבנה הייחודי יעבור לרשות העירייה שתמשיך להשכיר אותו למשתמשים הקיימים, יחד עם שילוב פונקציות ציבוריות.  מבנה המלאכות יהווה עוגן ייחודי של תרבות, אמנות ומלאכות באזור ושילובו בתכנון העתידי לאזור יעשיר את המרחב הבנוי הן תפקודית והן ארכיטקטונית.

'ריאליטי' ו'מנרב' שואפות ליצור מציאות חדשה ומשופרת, כזו המאפשרת לאזן את התעשייה והחיים האורבניים עם חיי קהילה, צמיחה אישית ומעורבות חברתית. הן משקיעות בשילוב תוכן ייחודי במקום, אירועים ופעילויות שמטרתן לחבר בין השכנים כחלק מראייה חברתית סביבתית לטווח ארוך.  

9 בדצמבר, 11:00-16:00 – התחייה 14-תל אביב,  הכניסה חופשית!

פרטים נוספים בעמוד הפייסבוק: "התחייה 14- מרחב מלאכה ויצירה"

https://www.facebook.com/profile.php?id=100087707565060

View Comments (0)

Leave a Reply

דילוג לתוכן