עוברים את ליל הסדר ממש בסדר

באדיבות: שלי לביא, מדריכת הורים, התפתחות ושינה למותג התינוקות NUBY

חגים הם יציאה משגרה. ערב פסח הוא חג מאתגר משום שבנוסף לארוחה משולבים שירים ומנהגים שלא חווים באף חג אחר. תינוקות וילדים לא מבינים את משמעות החג ולשבת בשולחן החג עלול להיות מאתגר עבור כל היושבים בשולחן. בכדי לעבור את ליל הסדר בשלום עם כל המסובין כולל הילדים, שלי לביא, מדריכת הורים, התפתחות ושינה למותג התינוקות NUBY, כדי לתת טיפים יישימים לצלוח את ארוחת החג בשלום.

מבחינת תינוקות ארוחת החג היא גירוי יתר אחד גדול, המון אנשים, ריחות, שירים, דיבורים ורעש וכמובן יציאה משגרה קיצונית מאוד יחסית לימים רגילים. מבחינת ילדים ארוחת החג יכולה להיות מסיבה אחת גדולה או היצמדות גדולה מאוד להורה, מה שיקשה עליו לתפקד, במיוחד במידה ונמצא בעמדת אירוח או אפילו להיות אורח ולהעניק למארחים ושאר האורחים את תשומת הלב והכבוד המגיעים להם.

זוג כפיות סיליקון עם טבעת לאחיזה קלה מבית NUBY, 49.90 שח, להשיג ברשתות השיווק המובחרות ובאתר היבואן אינטרסן www.Intersun.co.il, יחצ חול

כמה טיפים על התמודדות עם ערב ליל הסדר עם ילדים ותינוקות: 

1. נסו להקדים את ארוחת החג כדי שהילדים לא יהיו במצב של עייפות יתר ומותשים, מה שעלול לבוא לידי ביטוי בהתנהגות לא רצויה.

2. במידה ואתם בצד המתארח, מומלץ להגיע מוקדם, להצטלם ולתת לכולם להנות מהילדים לפני שהם נכנסים לעייפות וגירוי יתר וסבלנותם לעניין תפחת.

3. אם יש אפשרות – אל תשכיבו את הילדים לישון ליד שאר האורחים וחברי המשפחה. נהלו את שגרת הערב בשקט ובנוחות בחדר צדדי שקט בכדי לא להפריע לאף אחד מהצדדים.

4. התינוק מתקשה להירדם בגלל הרעש? צאו איתו לסיבוב בעגלה בחוץ בכדי לנתק את המולת החג ולעזור לו להיכנס לשקט ולאווירת שינה. 

5. לבוש – על אף כי מדובר בחג ואנו רוצים להלביש את ילדינו במיטב המלבושים החגיגיים, אלה לא תמיד נוחים להם ולעיתים מפריעים. הלבישו את התינוק בבגדים נוחים ונעימים. במידה ומדובר בילדים – בחרו איתם והציגו להם מראש את הבגדים לערב החג על מנת להימנע מוויכוחים, לחץ וריבים רגע לפני הארוחה.

 6. הקשיבו לתינוקות שלכם – החג הוא למבוגרים, לתינוקות ארוחת החג היא אוסף של גירויים ובטוח שהם לא יזכרו ממנה כלום. אם התינוק מתקשה אל תכפו עליו הישארות בארוחה או זמן ערות. 

7. אל תכריחו את הילדים לאכול או לשבת לשולחן – במידה והם לא רוצים להשתתף בארוחה אפשרו להם לאכול לחוד או לשחק על מנת שלא להתעסק בחינוך כל הערב.

8. מפגשים משפחתיים וארוחות חג אינם זמן חינוך – הגדירו מראש בינכם ההורים מה אתם מאפשרים, ומהם הגבולות מבחינתכם בערב החג. אם הילדים מדברים אפשר לתאם איתם ציפיות והגדירו מראש מה אפשר ומה לא.

9. לא כל הילדים ירגישו נוח עם ההמולה של המשפחה והחג – אל תאלצו את הילדים להיות נחמדים ומסבירי פנים למשפחה ולאורחים, תנו להם את הקצב והזמן שלהם. אל תכריחו אותם לחבק ולנשק את המשפחה. ככל שהציפיות מהם ירדו כך שיתוף הפעולה יעלה.

10. במידה ואתם מארחים – שתפו את הילדים בהכנות, בעריכת השולחן, בהתלבטות לגבי סידורי הישיבה. תחושת חשיבות ושייכות הם אבני דרך לילדים שלנו וחשובים למערכת היחסים.

See Also

11. הכנה מראש – מומלץ להכין את הילדים מראש לגבי ערב החג, במילים אחרות – תטרימו. הסבירו מראש לילדים לגבי הערב המצפה להם, מי מגיע, מה נאכל וכיצד עתיד להתנהל.

12. במידה והילד שלכם בררן באוכל – דאגו לו מראש לאוכל שהוא אוכל או לחילופין הציעו לו לאכול לפני היציאה מהבית בכדי למנוע מצב שלא יאכל ארוחת חג ונתעסק רק בזה.

13. הסיבות העיקריות לטנטרומים של ילדים הן רעב, עייפות וגירוי יתר. ארוחת חג עשויה לכלול את כל המרכיבים הנ"ל. נסו להיות בקשב לסיטואציה.

14. יציאה משגרה לא משבשת הרגלים – ליל הארוחה עצמו עלול להיות משובש וגם היום שאחרי. המפתח הוא לחזור להרגלים הישנים והטובים במהרה כי אין על שגרה.

טיפ קטן וחשוב נוסף בהקשר החג ובכלל, הקשיבו לקול הפנימי שלכם – הורה מכיר את התינוקות וילדיו ומה שטוב עבורם בצורה הטובה ביותר – גם בארוחת חג וגם אם מדובר בילד ראשון . 

חג פסח שמח מ NUBY.

View Comments (0)

Leave a Reply

דילוג לתוכן