לא משנה לאיזה מעמד אנחנו משתייכים, על דבר אחד אנחנו לא חוסכים ואלה הם מוצרי תינוקות.
משפחה ממוצעת תוציא סביב 100K-150K על מוצרי תינוקות בשלוש שנים הראשונות.
אבל לפני שאתם רצים לבזבז כסף, יש כמה דברים שחובה להתייחס עליהם שקונים מוצרי תינוקות.
שאתם קונים תמרוקים לתינוקות כמו שמפו סבון וכד', כדאי לשים לב לאישורי משרד הבריאות, אבל לא רק. חברות גדולות ואיכותיות עובדות לפי תו תקן ו ISO, יותר מזה את המוצרים לתינוקות מפתחים במעבדות ושולחים את המוצרים למעבדות פרטיות לבדיקה נוספת. מומלץ גם לבדוק על גב האריזה עם מופיע טלפון למרכז שירות במקרה של שאלה או חלילה חירום.
משחות לטוסיק, כן זה מוצר צריכה בסיסי בכל בית שיש בו תינוק, אבל חשוב להבין שמשחה לטוסיק היא לפני הכל תרופה שאנחנו שמים על עור של תינוק רך.
ולכן מאוד חשוב לקנות מוצר מחברה מוכרת, בעלת אישורי משרד הבריאות ותקינה ישראלית .
בקבוקי תמ"ל לתינוקות לימדו אותנו לבחור עוד לפני הלידה, אבל אף אחד לא באמת מסביר על בקבוקי מים.
ולעתים זה דווקא מוצר שיש נטיעה לחסוך בו, אבל זו טעות, בקבוק מים לתינוק חשוב בדיוק באותה מידה כמו בקבוק לתמ"ל. בקבוקי שתיה לתינוקות חייבים לעמוד בתקינה, על בקבוקים תקינים נמצא סמלים המעידים שהבקבוק טוב למזון, אינו מכיל ביספינול והכי חשוב בנוי לצריכת מים לתינוקות, פיה גדולה מדי, זרימה לא נכונה של מים יכולים לגרום לתינוק לבלוע מים מהר מדי ובמקרים מסוימים אף להיחנק.
מגבונים, תאמינו או לא, חברות רבות משקיעות זמן רב במחקר ופיתוח מגבונים איכותיים לתינוקות. הרי מגבון הפך מזמן לתחליף למים זורמים.
גם כאן, מומלץ לקנות מגבונים מחברות מוכרות, כאלה שקיבלו אישור ממשרד הבריאות, שלא מכילים אלכוהול, אלרגנים ובטוחים לשימוש.
כאשר בוחרים מצעים למיטת תינוק, מומלץ לפנות למצעים איכותיים, מצעים איכותיים לא נפרמים מהר, עשויים 100% כותנה.
אומנם אין דרישה ממשרד הבריאות שהמצעים יעברו בדיקות של מכון התקנים, יחד עם זאת חברות המתמחות במצעים לתינוקות יוציאו לשוק מוצר בטיחותי ואיכותי לילדכם.
צעצועים, על פי מכון התקנים בין השנים 2016 ל 2019 בבדיקה שערך המכון נמצא כי 162 סוגי צעצועים לא עמדו בתו תקן.
מכון התקנים מצא שחלק גדול מהצעצועים היו הכילו חומרים רעילים, היו קטנים מדי ויכלו לגרום לחנק ועוד שלל בעיות שלא היינו רוצים לחשוף את התינוקות אליהם.
כל צעצוע המיובא לארץ או נעשה בארץ חייב לעבור בדיקות מחמירות של מכון התקנים, על הצעצועים התקניים יהיה מצוין שהצעצוע עבר בדיקה ולאיזה גיל מתאים הצעצוע.
נכון צעצועים תקניים יקרים יותר, אבל במקרה של צעצועים אתם משלמים מחיר על הבטיחות לפני הכל!
מוצצים, אחד המוצרים המפחידים שקיימים בשוק התינוקות, אין הורה אחד שלא חרד ממוצץ שמתפרק בפה של התינוק.
כדי להרגיע אותכם נספר שבין השנים 2016 ל 2019 נמצא סוג אחד של מוצצים שלא עמד בתקינה והייצור של המוצצים הופסק באופן מידי.
שאתם קונים מוצצים, קנו במקומות מוכרים, תתייעצו עם המוכר איזה מוצץ מתאים לאיזה גיל, תבדקו את המוצצים יומיום ואך הדרך תורידו את המפלס החרדה, הורה חרד לא טוב לתינוק. והעצה הכי טובה שאנחנו יכולים לתת גמלו את הילדים בזמן ממוצצים, רק מהסיבה שבשלב כלשהו הם בעיקר לועסים אותם וסכנת בליעת המוצץ הופכת להיות ממשית.
בימבות, אופנים ומתגלגלים אחרים. כל אלה חייבים לעבור מכון התקנים. תבדקו שלמוצרים שאתם קונים יש סגירה בטוחה, שימו לב לפלסטיק ורכיבים קטנים שמהם עשוי התלת גלגלי. תקנו במקום שאתם בוטחים בו וממותג איכותי.
לעתים נדמה שמוצרי תינוקות עולים הרבה מאוד כסף באופן לא מוצדק, אבל אחת הסיבות לעלות הגבוהה, אלה הם הבדיקות הקפדניות שמוצרי תינוקות עוברים. ולכן שאתם רוצים לקנות מוצר זה או אחר, תבדקו בראש ובראשונה עם המוצרים עומדים בתו תקן, עברו בדיקות במשרד הבריאות ורק אחרי זה תפתחו את הארנק!