אפליקציית ההיכרויות הפופולרית משתפת 8 טרנדים שיעצבו את עולם הדייטים ב 2023

אפליקציית ההיכרויות הפופולרית, Bumble חושפת את התחזית השנתית שלה לטרנדים המובילים שיעצבו את עולם ההיכרויות בשנה החדשה. השנה החולפת הביאה איתה את חזרתם האייקונית של זוגות ואופנת Y2K ואת האובססיה לסטיילינג ורוד נוסח בובת בארבי. – אבל מה לגבי חיי האהבה והדייטינג שלנו?

הטרנדים של Bumble לשנת 2022 התמקדו בגילוי מחדש של עולם הדייטים. בזמן שיצאנו מהמגיפה עם התנהגויות חדשות; עלייה במספר ה"דייטים היבשים" (ללא אלכוהול), שילוב תחביבים אישיים כחלק מהדייט, שיתוף מראש של הכוונות לגבי ההיכרות. במבט לאחור, נראה שהשנה הזו לימדה אותנו כמה שיעורים על הצרכים והגבולות שלנו בכל הנוגע למערכות יחסים. לאחר שגילינו מחדש את הדייטינג ב –  2022, bumble ערכה מחקר המצביע על כך שהשנה הבאה תתמקד יותר בלאתגר את הסטטוס קוו ובמציאת איזון בתהליך ההיכרות.

לפי אפליקציית ההיכרויות הפופולרית, bumble, יש סיבה להיות אופטימיים יותר לגבי דייטים ב-2023, שכן 70% מהנשאלים מדווחים על תחושה חיובית לגבי הרומנטיקה שעומדת בפתח.* בכל הנוגע לדייטים בשנה הבאה, Bumble צופה שנראה:

  1. ראש פתוח: הגיע הזמן להיפטר מתיאורים מגבילים של הסגנון הפיזי המועדף עלינו (נניח, "גבוה, חזק וחתיך"), משום שהם פשוט לא משרתים אותנו. "ראש פתוח" מתייחס לגישה הפוכה של "מציאת הטיפוס שלנו", וכיום 1 מתוך 3 משתמשים (38%) פתוחים לאפשרות להכיר אנשים שהם לאו דווקא ה"טיפוס" שלהם. התופעה נפוצה במיוחד בישראל, כאשר 46% מהמשתמשים נוקטים בגישה זו. אז מה אנחנו מחפשים? הרוב המכריע של האנשים (63%) מעדיפים בגרות רגשית על פני נתונים פיזיים.
  1. עצרי! גבול לפנייך: השנה רובנו חזרנו לעבוד באופן כמעט מלא מהמשרד, ועומסי העבודה באו על חשבון הזמן החברתי והאישי, מה שהוביל חלק ניכר מאיתנו לשים דגש על הצבת גבולות ותעדוף רצונות. יותר ממחצית מהנשאלים (52%) הצהירו שהם הציבו יותר גבולות במהלך השנה האחרונה. הדבר מתבטא ביכולת וצורך מוגברים לתאר את הצרכים והמגבלות הרגשיים שלנו (63%), דבר שנכון במיוחד בעבור הישראלים (69%). באופן כללי, אנחנו יותר קשובים לעצמנו, מודעים יותר לאופן שבו אנחנו מציגים את עצמנו לאחרים (59%), ונמנעים מהתחייבות חברתית מופרזת (53%).
  1. נוסעת בעקבות האהבה: נראה שבעידן הנוכחי גבולות גאוגרפיים אינם מהווים יותר חסם, שכן אחד מתוך שלושה אנשים (33%) כיום טוענים שהם מוכנים לשקול מערכות יחסים עם אנשים שגרים מחוץ לעיר מגוריהם. ישראלים פתוחים במיוחד לאפשרות (40%), ורבים מדווחים על פתיחות לאפשרות לנסוע בעקבות אהבה . הגמישות של עבודה מהבית לאחר המגפה ייצרה מצב בו 1 מתוך 8 אנשים (14%) שקלו חיי "נוודות דיגיטלית", דבר ששינה משמעותית את האופן שבו אנחנו חושבים על החיים בכלל ועל עולם ההיכרות בפרט.
  1. באלאנס: חל שינוי באופן שבו אנו חושבים ומעריכים את העבודה שלנו ואת העבודה של בן/בת הזוג שלנו. חלפו הימים שבהם הגדרת התפקיד וימי העבודה תובעניים שלנו, נתפסו כסמל סטטוס, שכן יותר ממחצית מהנשאלים טוענים שאיזון בריא בין חיי עבודה לחיים אישיים נמצא בראש סדר העדיפויות שלהם (49%). בכל הנוגע לבחירת בן או בת זוג, יותר ממחצית מהאנשים מעדיפים איזון בין חיי עבודה וחיים אישיים על סטטוס מקצועי (54%). השנה האחרונה הובילה יותר ממחצית מהאנשים (53%) לפנות יותר מקום לזמן אישי, ויותר מאחד מכל עשרה (13%) מדווחים שהם לא מוכנים לצאת עם מישהו או מישהי עם עבודה מאוד תובענית מבחינת שעות.
  1. New Year, New Me(n – הגבריות חדשה: שיחות על נורמות וציפיות מגדריות יהיו במרכז במהלך השנה החדשה, שלושה מתוך ארבעה גברים (74%) דיווחו בשנה האחרונה שהם בחנו את התנהגותם יותר משעשו בעבר, ומבינים כיום מה היא "גבריות רעילה", ומה לא מקובל. יותר ממחצית מהגברים (52%) ב-bumble מאתגרים באופן אקטיבי את הסטראוטיפים המצביעים על כך שהם לא צריכים להראות רגשות מחשש להיראות חלשים. אחד מתוך שלושה (38%) מדברים יותר בפתיחות על רגשותיהם עם חבריהם הגברים, ומחצית מהם (49%) מסכימים כי ניפוץ נורמות מגדריות בעולם הדייטים ומערכות היחסים מועיל גם להם.
  1.  הפעם הראשונה שלי: רבים מאיתנו חוו ״לידה מחדש״ בכל הנוגע לעולם הדייטינג, אחד מתוך שלושה משתמשי (bumble (39% סיימו בשנתיים האחרונות נישואים או מערכת יחסים רצינית, ומגלים מחדש את עולם הדייטים. אנשים אלו קופצים קפיצת ראש לתוך פרק ב', כאשר 1 מתוך 3 מהם נחשפים לראשונה לאפליקציות ההיכרויות.
  1.  הכל פתוח: הדרך שבה אנחנו מדברים ומקיימים יחסי מין השתנה. בניגוד לעבר, סקס כבר לא מהווה טאבו, ורובנו ניגשים לסקס, אינטימיות ודייטים עם גישה פתוחה וחקרנית (42%), ויותר מחצי מאתנו מסכימים שחשוב לדבר על צרכים ורצונות מיניים בשלב מוקדם (53%). בשנה האחרונה, 1 מתוך 4 ישראלים (24%) מדווחים שחקרו את המיניות שלהם יותר לעומק, ו-1 מכל 8 (14%) מאתנו אף שוקלים התנסות במערכות יחסים לא מונוגמיות. עם זאת, זה לא אומר שכולנו עושים יותר סקס. למעשה, 1 מתוך 3 (34%) אינם פעילים מינית כרגע וחיים עם זה בשלום. הדבר נכון במיוחד במקרה של דור ה-Z )(39%).
  1.  כמה זה עולה לי: יוקר המחייה הוביל לשיחות כנות ופתוחות יותר על כסף. כיום, 1 מתוך 4 מאתנו (28%) מגבילים את התקציב שאנחנו מקצים לדייטים. זה לא אומר שאנחנו יוצאים לפחות דייטים, אלא שאנחנו משנים את האופן שבו אנחנו עושים אותם: יותר ממחצית מאתנו (57%) מעדיפים מפגשים נינוחים על פני יוקרתיים. למעשה, 1 מתוך 3 אנשים (32%) מתרשמים פחות מדייטים ראשונים "מפוצצים".

נעמי ווקלנד, סגנית נשיאה Bumble אירופה: "2022 שינתה את פני הדברים באופן משמעותי עם חזרתו של עולם התיירות, העלייה הדרסטית באירועים חברתיים והתחייבויות, ומספר רב של אירועים גלובאליים מסעירים. אבל עבור חלקנו, קצב החיים עלה לאחר המגפה שהותירה תחושה של חוסר שליטה ותשישות. כתוצאה מכך, נרשמה עלייה בכמות משתמשי Bumble שמגדירים ומנסחים את גבולותיהם האישיים ושמים אותם בראש סדר העדיפויות. הגבולות יכולים להיות רגשיים, כגון פתיחות לגבי רצונות וזיהוי אורות ירוקים ואדומים; גופניים, כמו דגש על הימנעות מהתחייבות יתרה לתוכניות חברתיות; או כלכליים, כמו עידוד שיחות כנות לגבי נושאים שבעבר היוו מעין טאבו.

תנודות אלה משנות את האופן שבו אנשים חושבים על מה שהם מחפשים, וכיצד הכי נכון עבורם לאזן בין מערכות יחסים, עבודה, ושאר תחומי החיים. בעודנו צועדים לתוך השנה החדשה, אפשר לחוש תחושת עידוד מהאופן שבו רווקות ורווקים מאתגרים מוסכמות ומגדירים עבור עצמם כיצד נראות מערכות יחסים בריאות."

View Comments (0)

Leave a Reply

דילוג לתוכן