אם החלטתם לחגוג נובי גוד כהלכתו, שתיה חריפה היא חלק בלתי נפרד מהחגיגה.
יחד עם זאת יש מסורת חשובה להגשת אלכוהול בחג, תקראו לזה "מסורת שבעל הפה", או השכן הרוסי סיפר לי, אבל אם אתם מסיבה כלשהי רוצים אווירת חג רוסית אוטנטית יש להישמע לחוקים אלה ותאמינו או לא בסיום הערב, אפילו תתחילו לדבר עם מבטא רוסי קל.
האורחים המגיעים
בשלב זה מומלץ להגיש קוניאק איכותי ויוקרתי. לא יהיה צורך ביותר מבקבוק אחד, אי לכך ובהתאם לזאת, מומלץ לקנות בקבוק יקר מאוד, רק מסיבה אחת בלבד, להוציא את העיניים לאורחים.
אין צורך למזוג כמות גדולה, הערב רק מתחיל!
מנות ראשונות קרות
זה השלב בו מומלץ ואף רצוי להשוויץ. תמזגו לאורחים שלכם וויסקי איכותי או וודקה יוקרתית.
המשקאות החזקים ישתלבו נהדר עם הסלטים הקרים מלאי מיונז, או מתאבנים מלאי קוויאר וחמאה.
מנות ראשונות חמות
בשלב זה מומלץ להגיש לשולחן יין, מרטיני או ג'ין עם טוניק. אין שום רעיון מאחורי זה, רק הרצון להראות לאורחים שלכם, כמה השקעתם בהם וחשבתם עליהם.
מנה עיקרית
בשלב זה הוודקה חוזרת לכוסות. אין כמו וודקה איכותית לדילול שומנים של המנות העיקריות המוגשת לשולחן החג, כמו ברווז בתפוזים, או בשר בקר בנוסח צרפתי (שם נרדף לצנטור אחרי ארוחה מלאת שומן ושמן).
חצות
בשלב זה כל האורחים יוצאים החוצה עם כמה בקבוקי שמפניה או כל סוג אחר של יין מבעבע. בועות השמפניה ישתלבו נהדר עם פצצות הקונפטי, שירים בשפה הרוסית והנשיקה כמובן.
קינוח
בשלב זה כדאי לכם להציע לאורחים קפה או תה. רוב הסיכויים שהאורחים ימשיכו לשתות מה שיש על השולחן, רק מהסיבה שלא תצליחו להגיע לקומקום או מכונת קפה כדי להכין משקה חם
פרידה מהאורחים
זהו שלב הכי ארוך בארוחת החג, אף אורח לא מסוגל לקום, האורחים יחד איתכם ממשיכים לשבת ליד השולחן. חלקם יירדמו בתוך כלי עם סלט סלק עם מיונז כמובן, חלק ימשיכו ללגום משקה אלכוהולי כלשהו.
כדי שהאורחים יתפזרו, מומלץ להגיד לאורחים להזמין מונית מבעוד מועד. רוב הזמן למרות כמות האלכוהול, האורחים אחראים ומנומסים ועם עזרה קלה, יצליחו להגיע לביתם.
הבוקר שאחרי
זהו כמובן שלב ההנגאובר ובלגאן במטבח. מומלץ לפתוח בקבוק בירה, כדי להשוות לחצים ולהתחיל לנקות את הבית. (בהצלחה)
נובי גוד שמח!
"צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות!"