התחרות הארצית "סטורי של מהנדסת" לתלמידות ולתלמידי כיתות ג' עד ו' נפתחה בהובלת מדעטק, המוזיאון הלאומי למדע, טכנולוגיה וחלל בטכניון, ובשותפות עם הפקולטה להוראת המדעים בטכניון ואגפי הוראת המדעים והוראת השפה במשרד החינוך.
מדעטק, המוזיאון הלאומי למדע, טכנולוגיה וחלל בטכניון מציג את "סטורי של מהנדסת", תחרות לקידום חינוך טכנולוגי ומדעי ולהעצמה נשית בגילאי בית הספר היסודי. מטרת התחרות היא העצמת תחושת המסוגלות של תלמידות בכיתות ג'-ו' בתחומי ה-STEM, מדע, טכנולוגיה, הנדסה ומתמטיקה, כמענה למסרים המגדריים הסמויים והלא-סמויים, שמקיפים את הבנות והבנים ביומיום.
במסגרת התחרות מוזמנים הילדות והילדים לכתוב 'סטורי' בעברית או בערבית – סיפור קצר בן 600 עד 1,400 מילים, או ליצור סרטון קצר, שאורכו עד 2 דקות, או קומיקס, עם עלילה מקורית וחיובית, פרי דמיונם היצירתי, ובו גיבורה נשית, המתגברת על אתגרים בכוחות עצמה באמצעות מדע או הנדסה. כל פתרון או המצאה מתקבלים, כל עוד הם מבוססים על רעיונות ועובדות מציאותיים, ללא שימוש בקסמים, למשל. התלמידים יכולים להיעזר ברעיונות מאתר התחרות, או לקבל מהם השראה. למשל: איך חפצים יכולים לצוף, איך מעבירים מסר לא נראה לעין (ממבט ראשון לפחות), דרכים להניע דברים כבדים ועוד.
החומרים שיתקבלו ייבחנו בשני מסלולים: מסלול לכיתות ג'-ד' ומסלול לכיתות ה'-ו'. הזוכה במקום הראשון בכל מסלול ת.יקבל 500 ₪, מינוי משפחתי למדעטק ופעילות של המוזיאון לכל התלמידים בשכבה בבית הספר בו הם לומדים. הזוכה במקום השני בכל מסלול ת.יקבל 250 ₪, מנוי משפחתי למדעטק ופעילות של המוזיאון לכל תלמידי כיתתם. שלושת בתי הספר עם רוב ההגשות יקבלו 'ציון לשבח' מטעם המוזיאון.
יוסי אני, מנכ"ל מדעטק, המוזיאון הלאומי למדע, טכנולוגיה וחלל בטכניון: "אחת ממשימותיו העיקריות של מדעטק המוזיאון הלאומי למדע, טכנולוגיה וחלל היא צמצום הפערים המגדריים בנגישות לחינוך מדעי-טכנולוגי. כחלק מערכי המוזיאון להנגשת מדע וטכנולוגיה לקהלים רחבים ועידוד למידה וסקרנות באמצעות חוויות והתנסות אישית, התחרות 'סטורי של מהנדסת' מתכתבת עם עולמות האינסטגרם והטיקטוק הקרובים ללב הילדים, ובעיקר מאפשרת לבנות להיות הגיבורות בסיפור של עצמן, ולגלות, איך לכל בעיה, באמצעות שינוי חשיבתי קטן, או הסתכלות על נושא מזווית קצת אחרת, אפשר למצוא פתרונות מקוריים".
חומרים ניתן לשלוח בהתאם להוראות באתר התחרות עד ליום 9.1.2022. עד לתאריך 31.3.2022 יפורסמו שמות הזוכות/הזוכים.
צוות השיפוט מונה את אורית קרלין, סמנכל"ית בחטיבת פרונטליין של KLA, אסמהאן גאוי, מדריכה מחוזית לחינוך לשוני בחברה הערבית – מחוז חיפה, הגר קוסטיאנובסקי, מנהלת אחריות תאגידית גלובלית בחברת נטפים, חני גליצקי, מנהלת אגף החינוך וההדרכה במדעטק – המוזיאון הלאומי למדע, טכנולוגיה וחלל, נגה צימרמן מנכ"לית אגודת ידידי מדעטק – המוזיאון הלאומי למדע, טכנולוגיה וחלל, ד"ר עירית חוף-נהור, ממונה על הוראת מדע וטכנולוגיה בבתי הספר היסודיים במחוז חיפה ובהדרכה הארצית בפיקוח על הוראת מדע וטכנולוגיה, ד"ר רינת רוזנברג-קימה, מרצה בפקולטה לחינוך למדע וטכנולוגיה בטכניון ושלומית כץ, מהנדסת פיתוח אפליקציות בחברת KLA.
תחרות סטורי של מהנדסת ביוזמת מדעטק, המוזיאון הלאומי למדע, טכנולוגיה וחלל בטכניון בשיתוף עם הטכניון ובברכת אגפי הוראת המדעים והוראת השפה של משרד החינוך פתוחה עד ליום 9.1.2022. לפרטים נוספים ולהגשה: https://www.story.madatech.org.il
במוזיאון עשרים תערוכות מדע עם מאות מוצגים אינטראקטיביים להפעלה עצמית במגוון רחב של נושאים מדעיים מרתקים: אור וחושך, אסטרונומיה, מדעי החיוך, תופסים גובה––תעופה, המדע שמאחורי הקסמים המפורסמים, איך יוצרים אנרגיה ירוקה, שעשועי תעתועי ראיה ועוד. פארק המדע שבמתחם המוזיאון מחולק לחצרות המציגות את פועלם של גדולי המדענים בהיסטוריה: ארכימדס, ליאונרדו דה-וינצ'י, סר אייזיק ניוטון, דניאל ברנולי – ומאפשר להתנסות במוצגים הגדולים שברחבי הפארק. מתחם הגיל הרך מציע לצעירים מרחב התנסות המשלב פעילות משחקית עם חוויה של הבנה מדעית וטכנולוגית. עוד במוזיאון תערוכת "סודות הדינוזאורים", חוויה רב-חושית בממד חדש ופורץ גבולות, בו הדינוזאורים מתעוררים לחיים – פיזית וגם וירטואלית, בזכות טכנולוגיה חדשנית. אתר המוזיאון: www.madatech.org.il