באדיבות הביולוגית דורית גרינברג המתמחה יותר מ 20 שנה בהתאמת פתרונות לא תרופתיים לבעיות בריאות בטיפים להורדת החרדה ללא שימוש בתרופות וללא תופעות לוואי.
טיפים להורדת תסמיני מתח וחרדה.
הימנעו מצפייה בחדשות.
גם אם אתם גרים באזורים שמושפעים מהאירועים, תעדיפו
לבדוק כותרות באינטרנט במקום לצפות שוב ושוב בחדשות, בפרשנויות
ובשידורים על המצב.
התקשורת- תפקידה לסקר ותפקידינו להחליט באיזה מינון מתאים ורצוי לקבל את הידיעות.
הפחיתו קופאין וסוכר לבן
קופאין מעלה את רמת הסטרס. לכן, הפחיתו בשתיית קפה, תה, קולה ומשקאות אנרגיה. כמו כן, לאכול משהו מתוק אולי ישפר לכם את התחושה כל עוד הטעם נשאר בפה אבל מיד אחרי נפילת הסוכר, מצב הרוח לרוב צונח ורמת הסטרס עולה. לכן, הפחיתו למינימום צריכת קופאין וסוכר לבן על מוצריו. העדיפו פירות שיספקו את המתיקות המבוקשת, בלי הנזק הנלווה.
השתדלו לעשות פעילות גופנית, גם אם בתחומי הבית.
אם יש משהו טוב שיצא מהקורונה זה שמצאנו דרכים להסתדר בבית וזה כולל גם לעשות פעילות גופנית באמצעות סרטונים, אפליקציות או הליכונים. אז גם אם אתם גרים באזור העימות וחוששים לצאת מהבית- בצעו פעילות גופנית בבית. אפילו פעילות של 15 דקות ביום תשפר את המצב. פעילות גופנית גורמת לשחרור אנדורפינים בגוף- חומר טבעי שהגוף מפיק וידוע כממתן מתח ומרגיע.
דברו על זה.
שיתוף הסביבה בתחושות שלכם- נותן לגיטימציה וזה כשלעצמו מוריד את מפלס החרדה. מצאו מישהו בסביבה שלכם אותו תוכלו לשתף במה אתם חווים. אם אין לכם אדם שתוכלו לשתף, יש מגוון קבוצות פייסבוק בהם ניתן להביע את התחושות ולהיות בסביבת אנשים שעוברים חוויה דומה. האמפתיה והשיתוף עושים פלאים להורדת המתח.
תמצאו 3 דקות, 3 פעמים ביום לתרגול נשימה טיפולית בעזרת מכשיר הקלמיגו.
מדובר במכשיר קטן שמכוון לנשום נשימה טיפולית ובכך גם מפחית את מפלס המתח הכללי, גם מפחית משמעותית את הופעת התקפי החרדה וגם, אם התקף כזה בכל זאת מגיע- עוזר להעביר אותו בדקות ספורות.