בתקופה המודרנית, אותה מאפיינים דרישות מוגברות, לחץ וחרדה, שמירה על רמת אנרגיה גבוהה וחיוניות ביום יום מהווה אתגר שאינו פשוט. תזונה מאוזנת ובריאה תורמת במידה רבה לספק את הוויטמינים והמינרלים הנדרשים לתפקוד האופטימלי של הגוף. אולם, גם כאשר אנו מקפידים על אורח חיים בריא, בדיקות דם עשויות לחשוף כי חסרים לנו ויטמינים ומינרלים מסוימים.
התובנה כי האנושות, בטבעה, עשויה להיות עצלנית וכי רוב האנשים לא יטרחו לצרוך עשרות תוספי מזון שונים כדי להשלים את החסר בתזונתם, הובילה לפיתוח והשקת מולטי-וויטמינים בעשרים השנים האחרונות. כדור אחד ביום הפך לפתרון נגיש ונוח, המקנה כמעט את כל התוספים הנדרשים.
בשנים האחרונות, הרפואה המודרנית החלה להבין באופן מעמיק יותר את ההבדלים בין גברים לנשים, לא רק בהקשר של תגובות פיזיולוגיות אלא גם בהופעת סימפטומים שונים למחלות כמו התקפי לב, שבהם התסמינים בנשים שונים מאלו של גברים. חברות התרופות, שהקדימו את הרפואה בהבנה זו, ידעו להגיב במהירות ולהשיק תוספי תזונה מותאמים במיוחד לנשים, מתוך הכרה בצורכים הייחודיים והשונים שלהן.
השקת המולטי-וויטמינים המיועדים לנשים מעידה על קפיצת מדרגה בתחום התוספים התזונתיים, שכן הם מספקים פתרון יעיל וממוקד לשמירה על בריאות ואיזון תזונתי בהתאמה אישית לצורכים הפיזיולוגיים והביולוגיים המשתנים בין נשים לגברים.
כדי להבין את ההבדלים בין מולטי-וויטמינים רגילים לבין אלו המיועדים במיוחד לנשים, ולזהות אילו ויטמינים ומינרלים חשובים במיוחד להוספה בתזונתן של נשים, פנינו לגב' נועה ברקוביץ', דיאטנית ב'אלטמן בריאות'. לדבריה, "כל הוויטמינים והמינרלים חשובים לתפקוד תקין של מערכות הגוף שלנו, אבל יש כמובן ויטמינים ומינרלים שדרישת הגוף אצל האישה גבוהה יותר מדרישת הגוף אצל גבר." היא מציינת כי סידן, למשל, הוא מינרל חיוני לבריאות העצמות, ונשים, במיוחד בגיל המעבר ולאחריו, נמצאות בסיכון גבוה לאוסטאופורוזיס. ברקוביץ' מדגישה גם את חשיבות המגנזיום והברזל, במיוחד לנשים בגיל הפוריות, ואת חשיבות חומצה פולית, המכונה גם ויטמין B9, לנשים בגיל זה.
לגבי מולטי ויטמין ברקוביץ' מסבירה:
"מולטי ויטמין הוא תוסף שמכיל מספר ויטמינים ומינרלים ומיועד להשלמה תזונתית רחבה. בגלל שדרישות הגוף לוויטמינים ומינרלים שונות בין גברים לנשים מומלץ לבחור במולטי ויטמין שמיועד לנשים. במולטי ויטמין ייעודי כזה יהיה דגש על רכיבי תזונה מסוימים בהם המינון יהיה גבוה יותר, כמו למשל ברזל, סידן, מגנזיום. במולטי ויטמין לנשים נראה גם מינון גבוה יותר של חומצה פולית, ששייכת לקבוצת ויטמיני B (חומצה פולית/פולאט אלה למעשה ויטמין B9). לחומצה פולית תפקיד חשוב בשלב הפוריות משום שהיא נמצאה כמפחיתה סיכון למומים עובריים כך שההמלצה של משרד הבריאות לכל הנשים בגיל הפוריות היא נטילת חומצה פולית."
לסיכום, תוספי מולטי-וויטמין משפיעים לטובה על רמת האנרגיה ועל הפעילות החיונית שלנו. הם מסייעים למלא את הפערים התזונתיים, לשפר את תפקוד המערכת העצבית, לחזק את המערכת החיסונית ולתמוך בהגברת הסבלת הפיזית. מולטי-וויטמינים המיועדים במיוחד לנשים מתייחסים לצרכים הייחודיים של גוף האישה ומספקים תמיכה רבה לבריאות הגוף. ההשקעה בתוספי מולטי-וויטמין היא לא רק השקעה בבריאותנו, אלא גם באיכות החיים וביכולתנו להתמודד עם אתגרי היום יום באנרגיה ובפעילות רבה.