מאת: אופיר רובין רוקח וזכיין ברשת סופר-פארם
מאילו סיכונים או מחלות ילדים יכולים לסבול בזמן חופשה בחו"ל?
התופעה הנפוצה ביותר בקרב ילדים בזמן חופשה בחו"ל היא כמובן חום וכאבים. בנוסף, בחו"ל גם קלקולי קיבה יכולים להיות נפוצים במיוחד, זאת בשל העובדה שמדובר בדרך כלל במזון שונה או כזה שמבושל ומתובל אחרת.
אז אילו תרופות צריך לקחת לטיול עם ילדים?
חשוב להיערך עם תרופות שמתאימות לצרכים השונים. בעיקר משככי כאבים המגיעים בסירופ, פלסטרים, מוצרי חבישה, יוד ומשחות חיטוי, תכשירים נגד עקיצות כמו פניסטיל, ותכשירים להרגעת הבטן כמו קל בטן וגם תכשירים נגד שלשולים.
כמה תרופות אני צריך לקחת?
הכמות נמדדת בהתאם לתקופת הנסיעה וליעד אליו אתם נוסעים. אם מדובר בסוף שבוע, תיק קטן המכיל את התרופות מספיק בהחלט, אבל אם מדובר בנסיעה ארוכה יותר, כדאי להצטייד בכמות בהתאם. כמו כן יש להתחשב ביעד הנסיעה, אם מדובר במדינה בה שירותי הרפואה פחות מפותחים, עדיף להצטייד מראש בתרופות הנחוצות. בנוסף, השמות המסחריים של התכשירים שונים, כך שתמיד כדאי להצטייד בתרופות המוכרות מהארץ, גם אם טסים למדינות מפותחות עם שירותי רפואה מערביים.
איך ניתן לאחסן את התרופות?
יש לאחסן את התרופות לפי המצוין על האריזה. בדרך כלל מדובר במקום קריר ויבש בטמפרטורה של בין 15-25 מעלות. אם יש תרופות שדורשות קירור, מומלץ להשתמש בצידנית עם קרחונים ולהעביר אותן לדיילים בזמן הטיסה. לא מומלץ לאחסן אותן במזוודה בבטן המטוס. לא רק בגלל שאתם צריכים שהתרופות יהיו זמינות, אלא בגלל שהטמפרטורה יכולה להשפיע על אפקטיביות התרופה.
האם יש תרופות שאסור לי לקחת?
תרופות מרשם מכילות לעיתים רכיבים הנמצאים תחת פיקוח בינלאומי ובחלק מהמדינות מוגדרים כסם מסוכן האסור לשימוש באותה מדינה. נוסעים לחו"ל הנושאים תרופות, נדרשים להיות מודעים להנחיות המתאימות במדינה אליה נוסעים לפני יציאתם לנסיעה. ניתן לקחת תרופות לצריכה פרטית אך עם זאת, אם התרופה מוגדרת כסם מסוכן, כמו ריטלין או אוקסיקוד, יש צורך באישור רפואי מתאים. מומלץ לברר במדינה שאליה נוסעים האם התרופה חוקית לשימוש, ולהצטייד על כל מקרה עם הניירת הרלוונטית מרופא המסבירה את אבחנת הרופאה והצורך בלקיחת התרופה.